Terug

Volg Hart van Nederland

'White Lives Matter'-groep eist verantwoordelijkheid leuzen op Erasmusbrug op

112

3 jan 2023, 12:50

Leden van de Telegramgroep White Lives Matter (WLM) uit Nederland en Duitsland hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de geprojecteerde racistische teksten tijdens oud en nieuw op de Erasmusbrug in Rotterdam. Wie er achter de Telegramgroep zitten, is onbekend.

In de appgroep schrijven ze: "Activisten van WLM Nederland en WLM Duitsland werkten samen om een pro-Blank bericht openbaar te maken. Dit eiste veel planning, testen en wiskunde om het te laten werken. Ook hadden we te maken met een grote geldsom voor de laser."

Ook kondigen ze meer acties aan de komende tijd. "Onze voornemens voor het nieuwe jaar is dat wij hopen soortgelijke samenwerking tussen andere groepen in onze Blanke landen te zien."

'14 words'

Op de brug werden teksten geprojecteerd als "White Lives Matter" en "Vrolijk Blank 2023". Ook projecteerden ze de Engelstalige zin "We must secure the existence of our people and a future for white children’ (We moeten het bestaan van ons volk en de toekomst van witte kinderen verzekeren). Deze zin werd vorige eeuw gebruikt door een Amerikaanse, witte separatistische, terroristische groepering en is bekend geworden onder de term '14 words'.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of er sprake is van strafbare feiten.

Hart van NederlandANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.