Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte inbreker van de straat geplukt door 'Find my Airpods'

Verdachte inbreker van de straat geplukt door 'Find my Airpods'

112

5 juli 2022, 15:32

De politie kon door wat hulp van de technologie een vermoedelijke dief in de kraag vatten. De verdachte uit Leiden liep over straat met gestolen oortjes, nadat hij vermoedelijk had ingebroken in een woning. Door de zoekfunctie 'Find my Airpods' kon de man snel worden opgespoord.

De 20-jarige man wordt ervan verdacht afgelopen weekend te hebben ingebroken bij een bewoonster aan de Herengracht in Leiden. "De aangeefster lag te slapen en had in de woning iets open laten staan. De volgende dag werd ze wakker en zag ze dat er was ingebroken en dat haar Airpods weg waren", aldus een politiewoordvoerder.

Wapen op zak

De vrouw deed de volgende ochtend direct aangifte en op het bureau gaf ze aan dat ze via de zoekfunctie 'Find my Airpods' kon zien waar de oortjes waren. "We hadden voldoende eenheden die dag en besloten met agenten te zoeken naar de gestolen oortjes. Eenmaal op de locatie troffen we een man op straat aan met de oortjes in. Hij kon worden aangehouden op verdenking van heling." (Het bezitten van een gestolen product, red.) De politie nam de verdachte mee naar het bureau, maar voordat hij instapte, bleek hij een doorgeladen vuurwapen te dragen.

Inbraak en heling

Afgelopen maandag is de 20-jarige verdachte voorgeleid voor een rechter-commissaris en hij zit nog steeds vast. Politieonderzoek zal moeten uitwijzen of de man naast heling ook iets te maken heeft met de woninginbraak.

Politie/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.