Terug

Volg Hart van Nederland

Vader van Marigret moest via media vernemen dat moordenaar dochter uit kliniek was ontsnapt

112

1 dec 2022, 21:12

De ontsnapte tbs'er die woensdag in Soest een ex-vriendin op de vierde verdieping van een galerijflat aan de Smitsweg bijna doodstak in het bijzijn van haar kind, is Kendrick M.

Deze inmiddels 31-jarige Rotterdammer is in 2015 veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs voor de moord op Marigret Fullinck in 2012. Hij dumpte het stoffelijk overschot van zijn toenmalige vriendin in het water van De Vliet in Rijswijk, waar het uiteindelijk door een cameraploeg van Omroep West werd ontdekt.

Marigrets vader, Gregory Fullinck, is verbijsterd dat Kendrick M. heeft kunnen ontsnappen. "Deze man moet helemaal niet op vrije voeten komen, ook niet voor een verlof. Hij hoort nooit meer terug te keren in de maatschappij."

'Nooit gebeld door een instantie'

En hoewel Kendrick M. woensdag na de steekpartij in Soest later op de dag in Bergschenhoek werd aangehouden, moest Gregory Fullinck donderdagochtend uit de media vernemen dat de moordenaar van zijn dochter was ontsnapt: "Ik ben nooit gebeld door een officiële instantie."

"Ik heb gelijk mijn andere dochter gebeld", vertelt Fullinck. "U moet namelijk weten dat ook zij in gevaar is. Kendrick heeft haar in het verleden bedreigd en gezworen: 'wacht maar, als ik weer vrij ben dan weet ik je te vinden.' U begrijpt ongetwijfeld dat mijn dochter na het horen van het nieuws helemaal over de toeren is. Kendrick is aangehouden in Bergschenhoek. Of hij op weg was naar mijn dochter, dat weet ik niet. Daar heb ik ook geen oordeel over, ik ben een Christelijke man, aan dergelijke uitspraken waag ik mij niet."

Spectaculaire ontsnapping

Een medewerkster van de Pompekliniek bevestigt aan Hart van Nederland dat de ontsnapping donderdag intern wordt besproken. Er zijn bijeenkomsten voor het personeel. De ontsnapping van Kendrick M. is de zoveelste in een rij van incidenten.

Afgelopen zomer nog wisten de tbs'ers Luciano D. en Sherwin Windster uit de Pompekliniek te vluchten uit de kliniek. D. werd een dikke week later opgepakt, Windster is nog steeds voortvluchtig en is inmiddels op de nationale opsporingslijst geplaatst. Saillant detail: Volgens dagblad De Telegraaf is Kendrick M. een neef van de gezochte Sherwin Windster.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.