Terug

Volg Hart van Nederland

'Ontsnapte tbs'er steekpartij Soest doodde eerder ex-vriendin en dumpte lichaam in koffer'

'Ontsnapte tbs'er steekpartij Soest doodde eerder ex-vriendin en dumpte lichaam in koffer'

112

1 dec 2022, 12:23

De tbs'er die woensdag uit de Pompekliniek in Nijmegen ontsnapte en een 27-jarige vrouw in Soest neerstak, is de 31-jarige Kendrick M. Dat schrijft De Telegraaf. Het gewonde slachtoffer zou een ex-vriendin van hem zijn. Eerder werd M. al veroordeeld nadat hij in 2012 zijn ex-vriendin Marigret Fullinck uit Schiedam om het leven bracht.

M. zou tien jaar geleden zijn vrouw in een opwelling van woede, jaloezie of gekrenkte trots hebben gewurgd. Daarna verstopte hij haar lichaam in een koffer en gooide die in het Rijn-Schiekanaal in Rijswijk. Na een maand werd de koffer per toeval ontdekt door een cameraploeg van Omroep West. M. werd veroordeeld tot negen jaar cel en tbs.

Of het inderdaad om Kendrick M. gaat, kan Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) niet bevestigen. Een woordvoerder laat weten dat de tbs'er sinds 2018 vastzat voor doodslag. In 2019 kwam hij in de Pompekliniek terecht. Waarom hij na een jaar al in de kliniek terechtkwam, is niet bekend.

Aanhouding in Bergschenhoek

M. ontsnapte woensdag tijdens begeleid verlof uit de Pompekliniek in Nijmegen. Later op de dag stak hij een 27-jarige vrouw meerdere keren met een mes in haar flatwoning in Soest. Na de steekpartij werd een grote zoekactie opgezet met meerdere eenheden van de politie, waarna de verdachte in Bergschenhoek werd gevonden.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel, aldus de politie. Een woordvoerder kon nog niet melden wat precies de relatie tussen de twee was.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.