Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse parachutist raakt verstrengeld en crasht

112

25 apr 2024, 13:25

Een Nederlandse militair is gewond geraakt na een parachutesprong in België. Dat is bevestigd door het Openbaar Ministerie in Leuven. Er lijkt geen sprake van opzet.

Ook alleen ben je als parachutist in de lucht niet altijd veilig, in de video hierboven zie je dat een man in september vorig jaar gewondraakte omdat zijn parachute weigerde open te gaan.

Aanvankelijk was er in de berichtgeving van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws sprake van twee gewonden. Volgens het OM in Leuven is dat er dus één. De parachutist is naar het ziekenhuis gebracht. Er zou geen sprake zijn geweest van levensgevaar. De andere betrokken militair kwam er zonder echte verwondingen vanaf.

Extra alert

Het ongeluk gebeurde op het vliegveld bij Diest, waar behalve het Belgische leger ook het Nederlandse leger oefent. Na een sprong zijn er twee parachutes met elkaar verstrengeld geraakt.

De afgelopen maanden vielen er onder militairen al een dode en meerdere gewonden bij ongevallen tijdens oefeningen in het buitenland.

De Belgische justitie is extra alert bij ongelukken met een parachute na een spraakmakende rechtszaak in 2009, die bekend is geworden als de 'parachutemoord'. Toen werd een parachute bewust onklaar gemaakt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.