Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie in galerijflat Delft: twee bewoners naar ziekenhuis

Explosie in galerijflat Delft: twee bewoners naar ziekenhuis

112

9 juli 2022, 07:22

In een flatgebouw in Delft is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest. Daarbij zijn twee bewoners van het complex gewond geraakt, meldt de politie. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat sprake is van opzet.

De explosie gebeurde rond 3.15 uur in een galerijflat aan het Poptahof Zuid, in de wijk Voorhof. Bij de ontploffing raakten twee bewoners gewond, onder wie een kind. Ze zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Het is onduidelijk hoe de slachtoffers er aan toe zijn.

Het flatgebouw liep schade op bij de explosie, ruiten van meerdere appartementen zijn gesneuveld bij de knal. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de ontploffing, maar vermoedt dat er opzet in het spel is. Volgens een woordvoerster hebben getuigen verklaard dat ze twee mannen zagen wegrennen, die ervandoor gingen in een auto. 

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Regio15.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.