Terug

Volg Hart van Nederland

NS: treinverkeer weer zo goed als normaal na landelijke storing

112

4 apr 2022, 07:43

Het treinverkeer in Nederland is maandagochtend weer zo goed als normaal opgestart, meldt de NS. Door een grote landelijke storing kwamen alle treinen zondag rond het middaguur stil te staan. De rest van de dag lag de dienstregeling helemaal plat.

Maar inmiddels is de normale NS-dienstregeling dus weer 'gewoon' van kracht. "Hier en daar is er een trein uitgevallen, maar we zijn in principe gewoon weer normaal opgestart", laat een woordvoerder van de NS weten aan het begin van de ochtendspits. Ook de tijden in de online reisplanner kloppen volgens hem weer.

Hij zegt dat reizigers mogelijk nog wel het een en ander kunnen merken van de grote verstoring van een dag eerder. Zo kunnen treinen op een bepaalde trajecten langer of korter zijn dan gebruikelijk, waardoor het in sommige treinen mogelijk iets drukker zal zijn. Ook het type trein kan afwijken van wat normaal rijdt op een route.

Sinds middernacht weer treinen

De IT-storing van zondag had volgens de NS invloed op het systeem dat de actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Aan het einde van de dag was die verholpen, maar het koste de NS veel moeite om alles weer op orde te krijgen. De eerste treinen kwamen pas weer op gang rond 1.00 uur afgelopen nacht.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.