Terug

Volg Hart van Nederland

Stille tocht in Brunssum op verjaardag van overleden Gianna (14)

112

23 dec 2022, 07:30

Nabestaanden van de 14-jarige Gianna, die dinsdagavond om het leven kwam bij een schietpartij in een woning in Brunssum, organiseren op 10 januari 2023 een stille tocht ter nagedachtenis aan het meisje. Gianna zou die dag 15 jaar zijn geworden.

"Helaas is haar mooie leventje van haar afgenomen en wordt het geen feest, maar organiseren wij voor haar een stille tocht. Ter nagedachtenis aan onze lieve, spontane, altijd goedlachse Gianna", schrijven de organisatoren van de stille tocht in een oproep.

Geen ballonnen

Deelnemers aan de stille tocht verzamelen zich op 10 januari om 19.00 uur op het Lindeplein, voor het gemeentehuis in Brunssum. Vanaf het Lindeplein zal de stoet vervolgens naar Gianna's favoriete plekje lopen voor een gezamenlijk afscheid.

Er worden geen ballonnen opgelaten. De moeder van Gianna vraagt deelnemers om een kaarsje te branden voor haar overleden dochter.

Schutter overleden

Ondertussen blijft de bloemenzee groeien voor de deur van de woning waar het schietdrama plaatsvond. Naast Gianna kwam daarbij ook een 39-jarige man uit Heerlen om het leven. Donderdag werd bekend dat hij ook de schutter was.

Twee anderen die tijdens de schietpartij in de woning aanwezig waren, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.