Terug

Volg Hart van Nederland

Bekende van familie verdacht van doodschieten Gianna (14) uit Brunssum, man inmiddels zelf overleden

112

22 dec 2022, 13:56

De inmiddels overleden 39-jarige man uit Heerlen die betrokken was bij de fatale schietpartij in een woning in Brunssum dinsdagavond, is degene die geschoten heeft. Door de schietpartij kwam de 14-jarige Gianna om het leven, en uiteindelijk ook de verdachte zelf. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Twee anderen die in de woning waren, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldde de politie donderdag.

Bekende van familie

Onderzoek door de politie sluit uit dat er buiten de 39-jarige man nog meer verdachten waren. De man is volgens de politie een bekende van de familie.

Over de twee gewonden wil een woordvoerster van de politie niets kwijt. Volgens meerdere media gaat het daarbij om de moeder van het doodgeschoten meisje en haar stiefvader, maar daar zegt de politie vooralsnog niets over.

Meer kinderen aanwezig in de woning

Buiten de vier mensen die door kogels geraakt werden, waren in de woning ook nog drie andere kinderen aanwezig, zei een woordvoerster van de politie na berichtgeving in Limburgse media. De kinderen zijn door familieleden opgevangen.

De politie is nog steeds bezig met onderzoek in deze zaak.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.