Terug

Volg Hart van Nederland

'Schietpartij in beachclub Marbella na ruzie om gestolen drank'

'Schietpartij in beachclub Marbella na ruzie om gestolen drank'

112

21 juli 2022, 14:55

Het geweld in Opium Beach Club in de Spaanse feeststad Marbella is ontstaan na ruzie over gestolen drank. Dat meldt de regionale krant Sur op basis van bronnen bij de politie. Twee Nederlanders zitten vast voor de geweldsuitbarsting, waar ook bij werd geschoten.

Een groep Nederlanders had afgelopen weekend een viptafel in de discotheek. Een man, die deel uitmaakte van een voornamelijk Britse groep, zou drank van hun tafel hebben gestolen, waarna hij door de beveiliging de club werd uitgezet. Kort daarna keerde de dief echter terug en stak vervolgens een van de Nederlanders met een mes.

Als reactie opende de Nederlander het vuur. In totaal vielen er vijf gewonden. Een Ier die gewond naar het ziekenhuis werd gebracht, is volgens Sur inmiddels als derde verdachte opgepakt. Hij zou ook gewelddadig zijn geweest. De man die de Nederlander neerstak is op de vlucht geslagen en nog altijd spoorloos.

Nederlanders blijven in de cel

De gestoken Nederlander werd eerder deze week ontslagen uit het ziekenhuis. Naast de vermoedelijke schutter is nog een landgenoot opgepakt. Woensdag werd duidelijk dat de twee mannen (26 en 32 jaar) voorlopig in de Spaanse cel blijven zitten, een onderzoeksrechter heeft bepaald dat ze niet op borgtocht vrij mogen komen.

Bovenstaande video was eerder te zien Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.