Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte schietpartij Marbella ontslagen uit ziekenhuis

Verdachte schietpartij Marbella ontslagen uit ziekenhuis

112

19 juli 2022, 15:29

Het onderzoek naar het schietdrama dat zondag plaatsvond in de drukbezochte Opium Beach Club in Marbella is in volle gang. Inmiddels is de Nederlandse schutter ontslagen uit het ziekenhuis bevestigt de Spaanse politie aan het AD.

Bij het incident zijn twee Nederlandse mannen van 26 en 32 jaar door de Spaanse politie opgepakt. Er werd gestoken en geschoten en er raakten vijf mensen gewond waaronder een van de verdachte. De Nederlandse schutter moest met steekwonden aan zijn hoofd en rug naar het ziekenhuis.

De Nederlandse verdachte schoot vermoedelijk uit zelfverdediging toen hij werd aangevallen, maar omdat hij zijn doel miste schoot hij omstanders neer. De man wordt naar verwachting vandaag voorgeleid voor de rechtbank.

Tientallen getuigenissen op beeld

De Nationale Politie werkt op het politiebureau van Marbella momenteel aan het reconstrueren van wat er bij de club die avond is gebeurd, schrijft de Spaanse krant Diariosur. De agenten controleren de bewakingscamera's van het pand en pluizen tientallen getuigenissen uit.

Op social media zijn er meerdere filmpjes die de avond hebben vastgelegd, ook de schietpartij. Dit komt omdat iedereen de desbetreffende avond met zijn telefoon in de hand het optreden van de dj filmden.

Neergeschoten

De Nederlandse influencer en Love Island-deelnemer Kelly van der Minne was getuige van de geweldsuitbarsting zondagnacht club in het Spaanse Marbella. Een vrouw naast Kelly werd neergeschoten, deelt de influencer aangeslagen in haar instagramstories.

Bij de Spaanse beachclub heerst grote verslagenheid vanwege het drama. Er wordt op basis van gemeentelijke bronnen gemeld dat de discotheek voorlopig dichtblijft tot er duidelijk is wat er precies is gebeurd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.