Terug

Volg Hart van Nederland

Reddingsbrigade Scheveningen redt twaalf zwemmers: ga niet de zee in!

Reddingsbrigade Scheveningen redt twaalf zwemmers: ga niet de zee in!

112

17 juli 2022, 17:48

De Haagse reddingsbrigade heeft zondagmiddag de rode vlag gehesen op het Zuiderstrand van Scheveningen. Ze waarschuwen mensen om niet de zee in te gaan vanwege gevaarlijke stromingen. Al meerderde zwemmers zijn uit het water gered.

"We hebben vandaag twaalf drenkelingen gered", zegt de Reddingsbrigade zondagmiddag tegen Hart van Nederland. "Dat waren allemaal mensen die niet meer zelf terug konden komen naar de kust. Gelukkig gaat het met iedereen nu goed." Het is vandaag ontzettend druk op het strand. De gemeente riep mensen al op om niet meer met de auto naar Scheveningen te komen.

Ga niet verder dan je knieën

De brigade is volop aanwezig op het strand en in het water om te voorkomen dat mensen verdrinken, want ze merken dat mensen de rode vlag toch lijken te negeren. "Als ik nu naar buiten kijk, zie ik nog steeds veel mensen in het water. We merken wel dat mensen inmiddels wat minder ver gaan, maar we moeten regelmatig mensen uit het water 'fluiten'." We snappen het wel. "Het is super warm dus mensen willen natuurlijk verkoeling. Maar ga dan alleen met je voeten in het water en niet verder dan je knieën."

Er is altijd stroming in het water bij Scheveningen, maar door de wind ontstaan er muien. "Als je daar inkomt wordt je zee inwaarts getrokken", legt de brigade uit. "Er zijn ook veel toeristen nu, die niet bekend zijn met de Nederlandse zee." Ga je deze week naar het strand? "Kijk dan goed naar de vlag. We verwachten dat de zee de komende dagen nog gevaarlijk blijft. Vandaag duurt het ook zeker nog tot het einde van de avond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.