Terug

Volg Hart van Nederland

Politieonderzoek Sanne en Hebe afgerond, ouders enorm dankbaar voor alle steun

112

28 dec 2022, 16:06

De ouders van de in oktober door een noodlottig ongeval omgekomen Sanne (26) en Hebe (10) zeggen in een persverklaring dankbaar te zijn voor alle ontvangen steun. Het politieonderzoek in de zaak is inmiddels volledig afgerond en afgesloten. Vooral de hulpdiensten krijgen een pluim van familie: "We zijn dankbaar voor de volharding die ze toonden."

De vermissing van het meisje en haar begeleider hield Nederland dagenlang in zijn greep. Dat bleek ook wel uit de hulp die de ouders direct aangeboden kregen. "Toen onze zo geliefde Sanne en Hebe vermist bleken, was onze angst, onzekerheid en verdriet enorm. Buiten zochten onze vrienden, familie, bekenden, maar ook mensen die we niet kenden, met honderden tegelijk in weilanden, duinen en bossen."

Diepgeraakt

Een speciale vermelding hebben de families over voor de hulpdiensten: "De politie, brandweer, speciale eenheden, veteranen en alle anderen sliepen nauwelijks en waren vastberaden om Hebe en Sanne te vinden. Dat ze dat deden, zo massaal, raakt ons diep."

Vanuit heel het land kwam er steun: "Wij voelen de liefde en behoefte om ons te troosten, door de bloemenzee bij het HebeHuis, de knuffels, tekeningen en gedichten. Door de honderden kaarten en brieven die we ontvingen en nog steeds ontvangen." Ze bedanken daarom ook iedereen heel hartelijk voor die steun.

Onderzoek gesloten

Het politieonderzoek heeft definitief uitgewezen dat Sanne en Hebe om het leven zijn gekomen door een noodlottig ongeval. Sanne was eerder in het onderzoek als verdachte aangemerkt. "Daarvan is nu geen enkele sprake meer", aldus het OM. Beeld: privéfoto familie

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.