Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste bewoners terug naar huis na explosie Huizen, politie zoekt camerabeelden

Eerste bewoners terug naar huis na explosie Huizen, politie zoekt camerabeelden

112

10 juli 2022, 15:16

De bewoners in Huizen mogen zondagmiddag terugkeren naar huis na de explosie afgelopen nacht bij een gesloten woning aan de Roef. Het gaat om drie van de vijf omliggende huizen die in allerijl ontruimd werden vanwege mogelijk ontploffingsgevaar.

Het is nog niet duidelijk wanneer de geëvacueerde bewoners van de twee andere huizen terug naar huis mogelijk. Een politiewoordvoerder kan ook nog niets zeggen over mogelijke extra veiligheidsmaatregelen in de straat. Zondagavond houden de gemeente Huizen en de politie een bijeenkomst voor omwonenden.

De politie vraagt bewoners en bedrijven in de buurt ondertussen om beelden van bijvoorbeeld videodeurbellen of bewakingscamera's te delen met de opsporingsdiensten. Het gaat dan specifiek om beelden die gemaakt zijn tussen 1.30 en 2.30 uur afgelopen nacht. Dit kan mogelijk meer informatie opleveren over de explosie.

Man verdacht van betrokkenheid

Inmiddels is duidelijk dat er tot nu toe één verdachte is aangehouden in de zaak. Afgelopen donderdag is een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij dreiging op woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag. Ook wordt hij in verband gebracht met eerdere explosies in Tienhoven en Hoef en Haag.

Hart van Nederland/ANP

Foto: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.