Terug

Volg Hart van Nederland

Onrust na afloop kermis Houten, jongeren bekogelen politie met stenen en straatmeubilair

112

24 okt 2022, 07:54

Op de kermis in Houten en later bij het station in de Utrechtse plaats hebben jongeren zondagavond voor onrust gezorgd. Vier jongeren zijn aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie moest ingrijpen en de kermis is voortijdig dichtgegaan. De groep stak eerst zwaar vuurwerk af op de kermis. Daarop besloten de kermisexploitanten de attracties eerder te sluiten. Even verderop, bij het station, vernielden de jongeren plantenbakken en ander straatmeubilair. De toegesnelde agenten kregen de volle laag en moesten onder andere stenen en vuurwerk ontwijken.

Rond 23.00 uur was het weer rustig in Houten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de ongeregeldheden.

Vorige week liep het ook meerdere keren uit de hand bij de kermis in Amsterdam-Osdorp. De politie moest daar verschillende avonden optreden nadat jongeren vuurwerk gooiden naar andere kermisklanten. Tientallen mensen werden aangehouden waaronder veel minderjarigen.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.