Terug

Volg Hart van Nederland

Stevige politie-inzet na nacht met 26 aanhoudingen rondom kermis Osdorp

Stevige politie-inzet na nacht met 26 aanhoudingen rondom kermis Osdorp

112

19 okt 2022, 18:29

Voor de derde avond op rij was het dinsdagavond zeer onrustig in het Amsterdamse Osdorp. Volgens de politie was de avond zelfs een dieptepunt te noemen. “Agenten werden door jongeren met zwaar vuurwerk bekogeld. 26 jongeren, in de leeftijd van 14 tot 26 jaar, werden aangehouden. Eén van hen, een minderjarige jongen, zit op dit moment nog vast”, aldus de politie.

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit burgemeester Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie, kondigen ‘stevige politie-inzet’ aan. De openbare orde moet snel terugkeren in de wijk van onze hofstad. Sinds zondagavond is het onrustig. Dinsdagavond moest zelfs de Mobiele Eenheid ingrijpen. 26 jongeren werden opgepakt, een van hen zit nog steeds vast.

Passend beleid

"Het moge duidelijk zijn dat geweld tegen hulpverleners en het hebben van onveilig gevoel bij buurtbewoners iets is wat de driehoek onacceptabel vindt", zo schrijft de politie. "Daarom wordt gezocht naar een gezamenlijk én passend beleid met betrekking tot deze problematiek”, laat de politie in een verklaring weten.

De grote onrust zorgde afgelopen weekend er al voor dat de kermis haar deuren eerder moet sluiten. De sluitingstijd is vervroegd van 22.00 uur naar 19.00 uur. Toch weerhoudt dat tientallen, onrustzoekende jongeren er niet van om de straat op te gaan. Er wordt zwaar illegaal vuurwerk afgestoken en er zijn brandjes gesticht. De kermis blijft vooralsnog doorgaan en duurt tot en met zondag 23 oktober 2022.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.