Terug

Volg Hart van Nederland

Mark Gillis teleurgesteld bij rechtszaak gewelddadige overval: 'Had hem wel willen zien'

Mark Gillis teleurgesteld bij rechtszaak gewelddadige overval: 'Had hem wel willen zien'

112

18 juli 2022, 11:55

Massa is Kassa-ster Mark Gillis vindt het jammer dat de verdachte van de overval op hem niet naar de rechtbank in Den Bosch is gekomen. "Dat viel tegen. Ik had hem wel willen zien", zei hij achteraf. De rechtbank besloot dat verdachte Aytekin B. (40) in de gevangenis moet blijven, omdat er teveel ernstige verdenkingen zijn.

Bij de rechtbank in Den Bosch was maandag de eerste zitting in de strafzaak over de overval op de realityster. Alleen B. moest nog voorkomen, hij was ook de eerste van drie verdachten die werden opgepakt.

Gewelddadige overval

In de nacht van 6 op 7 november vorig jaar werd Gillis op brute en gewelddadige wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam in Ommel, even ten zuiden van Helmond.

Op camerabeelden is te zien hoe Gillis met een vloeistof in het gezicht wordt gespoten en vervolgens wordt hij getaserd. Nadat hij was overmeesterd, werd zijn chalet overhoop gehaald in zoektocht naar een kluis. Die vinden ze niet, wel nemen ze een horloge, twee armbanden, een telefoon en een dure zonnebril mee.

Heftige beelden gewelddadige overval Mark Gillis
0:31
Heftige beelden gewelddadige overval Mark Gillis

Heftige beelden

Beelden van de overval werden uitgezonden in televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Hart van Nederland. Daarop waren drie overvallers te zien. B. is volgens justitie de man in de camouflagejas. Tot nu toe heeft hij zich steeds op zijn zwijgrecht beroepen en niets over de verdenking verteld. Gillis daarover: "Als hij niks wil zeggen, moet hij niks zeggen. Ik heb liever dat hij een waar verhaal vertelt."

B.’s advocaat Lenny Roelofs zei maandag tegen de rechtbank wel dat er in haar ogen voldoende ‘ernstige bezwaren’ zijn. Dat houdt in dat ook zij de verdenkingen serieus vindt. Zo serieus dat ze niet eens een verzoek bij de rechtbank deed om Aytekin B. vrij te laten.

Op 13 september is er weer een zitting in de zaak. Dan zullen mogelijk alle drie de verdachten die zijn opgepakt voor de rechter komen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.