Terug

Volg Hart van Nederland

Man (50) opgepakt voor lekken identiteit undercoveragenten op social media

Man (50) opgepakt voor lekken identiteit undercoveragenten op social media

112

5 juli 2022, 22:23

De politie heeft maandagavond een 50-jarige man uit Dalfsen aangehouden voor bedreiging op social media. In een tweet deelde hij een foto en namen van undercoveragenten. De man zit op dit moment nog vast voor verhoor.

Op het Twitteraccount deelde de verdachte minstens één volledige naam van een politieagent die werd ingezet bij uit de hand gelopen boerenprotesten. "Leuk dat je er morgen ook weer bij bent (...). Vergeet je je boksbeugel en je bivakmits niet?", schreef hij in zijn tweet. "Misschien krijg je wel een koekje: met wat stikstof. En een scheutje ammoniak in je koffie." Het account waarmee de post is geplaatst, is inmiddels door de politie offline gehaald.

Volgens het AD gaat het om neuroloog Jan B., die eerder al in het nieuws kwam vanwege zijn tegendraadse uitspraken op social media. Zo sprak hij zich uit tegen de coronamaatregelen en trok hij het nut van vaccins en mondkapjes in twijfel. De politie wil de naam van B. niet bevestigen.

Impact is enorm

"Kritiek hebben op de politie mag en het delen van beelden hoort bij deze tijd. Maar de manier waarop er over politiemensen wordt gesproken is soms zeer intimiderend. De impact op collega's en hun familieleden is enorm," laat de politie weten. "De politie neemt intimidatie en bedreiging in de richting van haar mensen hoog op en zal daar waar mogelijk altijd optreden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.