Terug

Volg Hart van Nederland

Man die blaffende hond van overburen neerschoot heeft spijt: 'Emotie nam het over'

Man die blaffende hond van overburen neerschoot heeft spijt: 'Emotie nam het over'

112

15 juli 2022, 11:04

Blaffende honden bijten niet. Maar daar had een man in Zuid-Beijerland geen boodschap aan. Toen het hondje van zijn overbuurvrouw voor de zoveelste keer langdurig blafte, knapte er iets bij R. K. (58). Hij pakte een luchtbuks en schoot de viervoeter neer.

K. stond deze week voor de rechter vanwege de zaak. Na zijn arrestatie vanwege het neerschieten van de hond werden in het huis van de verdachte granaten, vuurwapens, munitie, een stroomstootwapen, een werpmes en een ploertendoder gevonden. Na een dagje varen op 14 augustus 2021 keerde K. terug naar zijn woning, om daar nog even lekker in de tuin te zitten. "Toen begon het hondje van de overbuurvrouw voor de zoveelste keer langdurig te blaffen. Dat speelt al anderhalf tot twee jaar", vertelt K. in de rechtszaal.

Nooit deed K. zijn beklag bij de buren, maar deze keer liep hij naar binnen. "Tien minuten later was het stil, maar toen ik weer ging zitten begon het geblaf weer. De emotie nam het toen van me over. Ik heb mijn luchtbuks gepakt en ben op een laddertje gaan staan. Ik heb richting de boom geschoten waar het hondje altijd tegenaan staat te schurken en blaffen. Het doel was om op de boom te schieten, om zo de hond te laten schrikken."

Paniek

Het baasje van de hond ziet hoe K. aan de overkant snel de rolluiken dichtdoet. Hij was in paniek, zo zegt hij. "Het was me al snel duidelijk dat ik de hond had geraakt. Toen raakte ik in paniek. Ik ben binnen gaan zitten en vroeg me af wat ik in godsnaam moest doen. Een kwartier later stond iedereen uit de buurt al aan de dijk."

Omdat er is geschoten met een vuurwapen werd K. door zwaarbewapende agenten uit zijn woning gehaald. Toen werd ook het wapenarsenaal gevonden. Een verzameling volgens K., uit interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Hij zegt dat alle wapens onklaar zijn gemaakt.

Spijt

"Ik besef wat ik heb gedaan en schaam me daar diep voor. Mijn spijt daarover is niet uit te drukken", zegt K. in de rechtbank. Hij heeft alle kosten ruimschoots vergoed en de relatie met de overbuurvrouw is hersteld. Er zijn goede afspraken gemaakt. De hond overleefde de aanslag, na een operatie van drie uur. Het kogeltje zelf kon niet worden verwijderd. Wel is een stukje long weggehaald.

De uitspraak is op 28 juli. Het Openbaar Ministerie eist 200 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de man.

Foto ter illustratie: de hond op de foto is niet het hondje uit het verhaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.