Terug

Volg Hart van Nederland

Man (52) aangehouden voor doodsbedreiging minister Van der Wal op vrachtwagen

Man (52) aangehouden voor doodsbedreiging minister Van der Wal op vrachtwagen

112

8 juli 2022, 10:26

De politie heeft woensdag een 52-jarige man uit Kootwijkerbroek aangehouden op verdenking van het bedreigen van stikstofminister Christianne van der Wal. Achterop de vrachtwagen van de man stond onlangs een boodschap waarin de naam van de minister genoemd werd achter die van de vermoorde Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Van der Wal deed aangifte vanwege die tekst. Naast bedreiging is de man ook opruiing ten laste gelegd. Hij is inmiddels vrijgelaten en moet later voor de rechter verschijnen.

"Rondom de boerenprotesten spelen de emoties soms hoog op", stelt de politie in een verklaring. "Maar er is een grens. Als meningen en actievoeren omslaan in bedreigingen, dan wordt er opgetreden."

Geen spoeddebat

BBB-leider Caroline van der Plas maakt zich grote zorgen over de escalaties bij de boerenprotesten en snapt niet dat de coalitiepartijen geen spoeddebat willen. Dat zei ze de politica eergisteren.

"Ik heb een debat aangevraagd over hoe dit heeft kunnen escaleren. Welke gevolgen dat kan hebben voor de komende maanden en hoe we de rust terug krijgen", zegt Van der Plas tegen Hart van Nederland. Het Tweede Kamerlid benadrukt dat de politieschoten bij een actie dinsdagavond in Heerenveen de aanleiding is, maar niet het onderwerp over het spoeddebat.

Van der Plas vreest escalatie boerenprotesten: 'Hoeveel signalen willen we nog hebben?'
1:19
Van der Plas vreest escalatie boerenprotesten: 'Hoeveel signalen willen we nog hebben?'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.