Terug

Volg Hart van Nederland

Familie Jouke (16) doet vrijdag toch geen aangifte tegen agent die op trekker schoot

112

8 juli 2022, 09:41

De familie van de 16-jarige Jouke doet vrijdag toch geen aangifte tegen de agent die dinsdag op hem schoot tijdens het boerenprotest in Heerenveen. Aanvankelijk liet Tjitske Hospes, de moeder van Jouke weten dat wel te doen, maar nu gaat de familie eerst in gesprek met de schietende agent.

Eerder liet Jouke zijn kant van het verhaal horen bij Hart van Nederland. Het was dinsdag de bedoeling om samen met anderen uit protest een rondje door Heerenveen te rijden. Daarbij wilden ze over de snelweg, waar de demonstranten in hun trekkers uiteindelijk in een fuik van de politie rijden.

Totaal onverwachts

"De politie had de rijbaan afgezet", aldus Jouke tegen Hart van Nederland. "Iedereen ging eromheen, dus dan ga je erachteraan." Als hij dat doet, hoort hij ineens 'pang' bij zijn rechteroor. Wat blijkt? Een politieagent heeft op de trekker van Jouke geschoten. Volgens de boerenzoon zelf kwam het schot "totaal onverwachts".

In de loop van volgende week staat het gesprek gepland tussen de familie van Jouke en de agent die schoot. In dat gesprek wil de familie duidelijk krijgen waarom er zo gehandeld is door de schietende agent. Jouke: "Ik wil ook zijn verhaal wel horen, waarom hij geschoten heeft. Ik snap er echt niks van."

Poging tot doodslag

Jouke werd dinsdagavond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Donderdagavond maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het de zaak tegen de 16-jarige Jouke seponeert. "Op basis van een zorgvuldig en tegelijkertijd snel onderzoek komt het OM achteraf bezien tot de conclusie dat er geen aanknopingspunten zijn voor het vervolgen van deze jongeman", aldus het OM in een persbericht.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.