Terug

Volg Hart van Nederland

Johnny de Mol stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

Johnny de Mol stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

112

26 apr 2022, 20:38

Johnny de Mol stopt tijdelijk als presenator van zijn talkshow HLF8 om te werken aan zijn verdediging na nieuwe beschuldigingen van ongepast gedrag. Dat maakte hij dinsdagavond bekend. De tv-presentator wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van mishandeling.

"Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme, valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten." Met die woorden sloot De Mol dinsdagavond de uitzending van HLF8 af.

'Waarheid komt op tafel'

"Gasten ontvangen om een vrolijke en boeiende show te maken, dat is niet te doen", legde hij zijn besluit om tijdelijk te stoppen uit. "Het valt mij heel zwaar, de show gaat door, maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dankjewel en ik hoop tot snel."

Hoe is onduidelijk hoe het nu verder moet met HLF8. Talpa laat weten niet inhoudelijk te willen reageren. "We respecteren Johnny zijn keuze hierin", aldus een woordvoerster. Over de toekomst van de talkshow wordt nog overlegd, daar zal later meer over bekend worden. Hélène Hendriks heeft in het verleden het programma al eens overgenomen van De Mol.

Johnny de Mol ontkent

Kaes beschuldigt De Mol ervan haar tijdens hun relatie te hebben mishandeld. Hij ontkent alle aantijgingen. De ex-verloofde deed eind 2020 aangifte en het OM meldde eerdere deze maand dat Kaes kort geleden nog gehoord is door de politie. Johnny en zijn vader John de Mol hebben op hun beurt aangifte gedaan tegen Kaes vanwege poging tot chantage.

De tv-presentator zei eerder nog er niet over te peinzen te stoppen met zijn talkshow. "Daar hebben we natuurlijk serieus over nagedacht en dat hebben we overwogen, maar uiteindelijk denk ik: ik ga me niet aan de kant laten duwen voor iets waar ik van wordt beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is." Daar is hij nu dus van terug gekomen.

'Vrouw gedrogeerd en misbruikt'

Het is onduidelijk wie precies de nieuwe beschuldiging aan het adres van De Mol doet. De Telegraaf schrijft dat een stichting tegen seksueel misbruik melding zou hebben gekregen van een vrouw die zegt jaren geleden door De Mol te zijn gedrogeerd met partydrug GHB. Daarna zou ze in een hotel seksueel door hem zijn misbruikt.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.