Terug

Volg Hart van Nederland

OM: Onderzoek naar aangifte ex-verloofde Johnny de Mol in volle gang

Entertainment

14 apr 2022, 12:42

De aangifte van de ex-verloofde van Johnny de Mol, Shima Kaes, wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie (OM), meldt het OM. De Mol riep zelf op om de aangifte tegen hem te onderzoeken, wat nu dus ook gebeurt.

Kaes beschuldigt De Mol ervan haar tijdens hun relatie in 2015 te hebben mishandeld. Hij ontkent nog altijd alle aantijgingen en hoopt dat er een einde komt aan de beschuldigingen door een grondig onderzoek van justitie. Dat maakte zijn advocaat Peter Plasman woensdag bekend.

Chantage

De ex-verloofde van De Mol deed eind 2020 aangifte en het OM meldt dat ze kort geleden nog gehoord is door de politie. Johnny en zijn vader John de Mol hebben ook aangifte gedaan tegen Kaes vanwege een poging tot afdreiging. Dit is een juridische term voor chantage.

Volgens Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes contact opgenomen met Johnny de Mol en zijn ouders voordat ze aangifte deed om de familie "tot een prestatie te bewegen - lees: betaling". Karim Aachboun, die als juridisch adviseur Kaes bijstaat, wil benadrukken dat de familie De Mol "nimmer door ons is gechanteerd".

Beslissing

Plasman zei eerder dat de officier van justitie bevestigde dat de beslissing van het OM deze maand nog bekend zal worden, maar het OM kan dit niet bevestigen. Ook Aachboun zegt ook dat Kaes niets heeft vernomen van een mogelijke beslissing eind deze maand, "anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen".

Als het OM de aangifte niet verder onderzoekt, zal De Mol bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om ervoor te zorgen dat het OM hem alsnog vervolgt, zegt Plasman.

Bovenstaand fragment was eerder te zien in HLF8.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.