Terug

Volg Hart van Nederland

Johnny de Mol peinst er niet over te stoppen met HLF8: 'Ik laat me niet aan de kant duwen'

Entertainment

13 apr 2022, 21:14

Johnny de Mol heeft woensdagavond aan het begin van HLF8 gereageerd op zijn besluit om het Openbaar Ministerie (OM) te vragen hem te vervolgen. Ondertussen peinst de tv-presentator er niet over om te stoppen met zijn talkshow. "Wel serieus over nagedacht."

Eerder op woensdag werd bekend dat De Mol het OM heeft gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de aantijgingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes. Zij beschuldigt de presentator van zware mishandeling en heeft aangifte tegen hem gedaan. De Mol ontkent in alle toonaarden en wil dat justitie hem zo snel mogelijk vervolgt om zijn naam te zuiveren.

'BN'er zijn heeft ook nadelen'

Sidekick Rutger Castricum vroeg De Mol aan het begin van HLF8 waarom hij dit verzoek heeft ingediend bij het OM. "Het is afwachten of het een zaak zou worden en dan blijft dat misschien hangen. Ik denk dat dat (de rechtbank, red.) misschien wel de enige plek is om je verhaal te doen", legde de talkshowhost uit.

De Mol is zich ervan bewust dat een eventuele rechtszaak breed zal worden uitgemeten in de media. Toch vecht hij de zaak liever uit in de rechtbank. "Dat in de media doen is sowieso sinds dit al speelt geen optie, dus daar is dan de plek voor. Er ligt al heel veel op straat. Het BN'er-schap heeft heel veel mooie voordelen, maar dat is dan een nadeel."

HLF8-stop tijdens rechtszaak?

De presentator is niet van plan om vanwege de mogelijke rechtszaak tijdelijk te stoppen met zijn talkshow. "Daar hebben we natuurlijk serieus over nagedacht en dat hebben we overwogen, maar uiteindelijk denk ik: ik ga me niet aan de kant laten duwen voor iets waar ik van wordt beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is."

Een tijdelijke pauze van HLF8 zou volgens De Mol ingewikkeld worden omdat rechtszaken vaak lang (kunnen) duren. "Dat is helaas ook een realiteit. Als het een zaak wordt: we kennen voorbeelden dat dat best wel lang duurt. Ik heb nu gekozen voor deze weg om daar waar het hoort mijn verhaal te doen."

Geen kritische vragen

Castricum grapte daarna dat de heren van Vandaag Inside willen dat De Mol tijdelijk stopt met zijn show, volgens de sidekick zodat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen kunnen verhuizen naar het vroegere tijdstip. "Dat zou goed kunnen, want die komen nu om 23.00 uur thuis en eerder thuiskomen is wel wat lekkerder", lachte De Mol.

"Volgens mij had Derksen gezegd met wat er nu op tafel ligt, mag die jongen eigenlijk geen kritische vragen meer stellen", vervolgde de tv-presentator tot slot. "Dan heeft 'ie het programma nog nooit gezien, want ik heb nog nooit een kritische vraag gesteld! Dit is nu het verhaal en hier zullen we het voor nu mee moeten doen."

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.