Terug

Volg Hart van Nederland

Politie krijgt 135 tips over voortvluchtige schutter Zwijndrecht

Politie krijgt 135 tips over voortvluchtige schutter Zwijndrecht

112

25 jan 2023, 13:20

De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond in totaal 35 tips binnengekregen over de voorvluchtige Minh Nghia Vuong, beter bekend als 'Lucky'. Eerder kreeg de politie zo'n honderd tips binnen over de zaak, meldt de politie woensdag.

De zoektocht naar de 49-jarige man, die verdacht wordt van de fatale schietpartij in Zwijndrecht afgelopen zaterdag, gaat onverminderd door. "Tips? Bel 0800-6070. Zie je hem? Bel 112", schrijft de politie in de tweet.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Gouden tip

Vuong sloeg na de schietpartij bij het winkelcentrum in Zwijndrecht op de vlucht en wist tot nu toe uit handen van de autoriteiten te blijven. De politie vermoedt dat hij contact zoekt met mensen in zijn netwerk "om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven". Er zijn twee auto's waar de verdachte zich in verplaatst zou hebben teruggevonden.

Dit vertelde de politie eerder over de man:

Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht
1:33
Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Als iemand informatie heeft die kan leiden tot de aanhouding van Vuong, mag die persoon zich melden.

Bij de schietpartij kwam een 66-jarige vrouw om het leven en raakte haar 38-jarige dochter zwaargewond. Voor hen is een crowdfundingactie gestart. Met de opbrengst zeggen de initiatiefnemers de begrafenis van de overleden vrouw te willen betalen en de revalidatiekosten van het zwaargewonde slachtoffer.

Wie is de verdachte eigenlijk? Bekijk het in deze video:

Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?
1:38
Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.