Terug

Volg Hart van Nederland

Granaat gevonden aan voordeur gesloten zonnestudio Den Bosch

Granaat gevonden aan voordeur gesloten zonnestudio Den Bosch

112

9 juli 2022, 12:15

In Den Bosch is zaterdag een granaat aan de voordeur van een dichtgetimmerde zonnestudio gevonden. De omgeving is door de politie afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de bom inmiddels veiliggesteld.

De politie kwam af op een melding van omwonenden dat de pui van de winkel aan de Hildebrandstraat eruit was geknald. "We werden 's nachts wakker van een knal. We hadden eerst nog het idee dat er vuurwerk was afgegaan", verklaren de buurtbewoners aan Omroep Brabant.

Ter plaatse aangekomen vonden agenten een projectiel aan de voordeur van de winkel. De politie zette daarop de wijde omgeving af en ontruimde acht omliggende panden. De EOD werd opgeroepen, waarna experts van de explosievendienst het voorwerp rond 10.45 uur veiligstelden. Het bleek om een granaat te gaan, die niet was afgegaan.

Zonnestudio vorige week gesloten

Het is nog onduidelijk hoe de schade aan de pui is ontstaan. In het pand zat een zonnestudio, maar die is afgelopen week op last van de burgemeester gesloten, aldus de politie. Volgens Brabants Dagblad is de zaak dichtgetimmerd vanwege ernstige verstoring van de openbare orde. De eigenaar zou veroordeeld zijn tot acht jaar cel wegens betrokkenheid bij drugslabs.

Beeld: Bart Meesters

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.