Terug

Volg Hart van Nederland

Graf van rapper Boechi vernield: 'Heel stuk van grafsteen afgebroken, de dader loopt nog rond'

112

29 dec 2022, 22:28

De nabestaanden van de Tilburgse rapper Boechi dachten eindelijk te kunnen rouwen na een hectische herdenkingsdienst en emotionele uitvaart. Maar hun rust is nu keihard verstoord: het graf van Boechi is woensdagochtend vernield.

Een deel van de steen is afgebroken en er is roetschade, meldt Omroep Brabant. Een grote klap voor Boechi's weduwe Niandy en hun kinderen. "Zij wilden een bezoekje brengen aan zijn graf", vertelt Tara Janssens, een goede vriendin van de familie, aan de omroep. "Daar zagen ze hoe er een heel stuk van de steen is afgebroken." Ook de bloemenzee op het graf is deels vertrapt en er is roetschade, wat doet vermoeden dat het graf ook in brand is gestoken.

De politie doet op dit moment onderzoek naar de zaak. "We hebben nauw contact. De dader moet nog ergens rondlopen, dat doet pijn. Of er een link is met Boechi's dood? Geen idee, maar we moeten overal rekening mee houden."

Deksel van doodskist

Boechi werd begin december doodgeschoten op Curaçao, waarschijnlijk na een hoog opgelopen ruzie in hoofdstad Willemstad. Bij zijn begrafenis ontstond vorige week een hoop commotie, waarbij zelfs het deksel van de doodskist op de grond kletterde.

Vorige week woensdag werd aan het begin van de avond een persoon doodgeschoten bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Regionale media meldden dat het schietincident mogelijk verband houdt met de dood van Boechi. De politie liet eerder deze week weten dat deze informatie "niet van de politie komt" en dat de aanleiding van de schietpartij "bij ons nog niet bekend is".

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.