Terug

Volg Hart van Nederland

'Chaos op uitvaart rapper Boechi, deksel van doodskist kletterde op grond'

nieuws

23 dec 2022, 20:54

Tijdens de uitvaartdienst van rapper Boechi, donderdag in Tilburg, is niet geschoten en ook niet gevochten. De melding die daar donderdag over binnenkwam bij de politie, berust op een misverstand, bevestigen de vrouw van de rapper en haar beste vriendin aan Omroep Brabant. "In de drukte heeft iemand het deksel van de kist omgestoten. De chaos die daarop volgde heeft zeker een kwartier geduurd."

Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er mogelijk geschoten zou zijn bij het crematorium aan de Karel Boddenweg in Tilburg. Nog geen tien minuten late kon de politie mededelen dat er geen sprake was van een schietpartij, er was zelfs 'geen sprake van enig incident'.

'Heel emotioneel'

Niandy Windster-Losiabaar, de weduwe van de rapper en haar beste vriendin Tara Janssens vinden het belangrijk om te laten weten dat het allemaal heel anders is gelopen. "Er was geen schietpartij en er is ook niet gevochten", vertelt Tara Janssens. "De besloten dienst was heel emotioneel en daar gebeurde iets wat zorgde voor paniek. Waarschijnlijk heeft toen iemand de politie gebeld", vertelt ze aan de Brabantse omroep.

Tara denkt dat iemand dacht dat er geschoten werd toen de deksel van de kist de grond kletterde. Volgens haar was het al druk bij de uitvaart en was er maar weinig tijd op afscheid te nemen. Weduwe Niandy probeerde de rust nog te bewaren: "Ik werd boos en riep door de microfoon dat ik de politie zou bellen als ze niet rustig zouden worden." Maar dat was dus al door een andere gast gedaan. Door wie de melding wel is gemaakt weten de vrouwen niet. "Volgens mij is de melding niet door iemand in de zaal gedaan", vertelt Niandy verder.

Uiteindelijk kon de dienst worden hervat. De kist werd gesloten en Ruchendell Windster, zoals rapper Boechi eigenlijk heet, is daarna begraven.

Doodgeschoten

De rapper werd in de nacht van woensdag op donderdag 8 december doodgeschoten op Curaçao. Hij zou volgens De Telegraaf zijn doodgeschoten na een hoog opgelopen ruzie. Waarom de ruzie ontstond is niet duidelijk.

Woensdag werd aan het begin van de avond een persoon doodgeschoten bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Regionale media meldden dat het schietincident mogelijk verband houdt met de dood van Boechi. De politie liet eerder deze week weten dat deze informatie "niet van de politie komt" en dat de aanleiding van de schietpartij "bij ons nog niet bekend is".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.