Terug

Volg Hart van Nederland

'Frank Masmeijer kreeg gratie vanwege persoonlijke omstandigheden'

112

21 juli 2022, 06:32

Waarom kreeg Frank Masmeijer (60) gratie? Op die vraag heeft zijn advocaat Geert-Jan Knoops nu antwoord gegeven. De oud-presentator is weer op vrije voeten wegens persoonlijke omstandigheden, zei de raadsheer woensdagavond in de talkshow Renze.

"Dan hebben we het eigenlijk over gebeurtenissen in zijn familiesfeer, die zijn ontstaan door de detentie en tijdens detentie", vertelde Knoops in een videofragment tijdens de uitzending. Verder gaf hij geen toelichting. Eerder op woensdag wist de advocaat naar eigen zeggen nog niet wat de reden was voor de gratieverlening.

Knoops zei in Renze verder ook nog dat de gratie was aangevraagd "op grond van het feit dat de heer Masmeijer ten onrechte is veroordeeld". De raadsheer zat woensdagavond ook in talkshow Op1, waarin hij stelde dat in het gratieverzoek, dat is gedaan door de vriendin van Masmeijer, "aangetoond dat de rechtsgang in België niet rechtvaardig is geweest".

'Reacties op gratie zijn hypocriet'

De advocaat en zijn cliënt zijn naar eigen zeggen "overdonderd" en "verbaasd" over de kritiek op de gratie die is verleend aan de voor drugssmokkel veroordeelde tv-presentator. Knoops vindt de reacties ook "hypocriet" omdat er volgens hem in Nederland jaarlijks "honderd of meer" keer gratie wordt verleend.

"Ook aan mensen met meervoudige moord", benadrukte de raadsheer. "Zaken die vele malen erger zijn dan waar meneer Masmeijer voor is veroordeeld." Met de voormalige quizmaster gaat het volgens hem "niet goed omdat hij dit over zich heen krijgt". Overigens stelde Knoops eerder nog dat gratie slechts in "uitzonderlijke gevallen" verleend wordt.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.