Terug

Volg Hart van Nederland

Fatale botsing tussen veegwagen en trein in Tienray was een ongeval

112

6 mrt 2023, 17:52

De botsing tussen een trein en een veegwagen in het Limburgse Tienray was een 'noodlottig ongeval'. Onderzoek door ProRail en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie wijst dat uit, zo meldt ProRail maandag. Het fatale ongeluk gebeurde op 28 december vorig jaar.

ProRail stelt dat uit de technische analyse is gebleken "dat de spoorwegovergang heeft gefunctioneerd zoals dat zou moeten. In het onderzoek zijn camerabeelden ter beschikking gekomen die deze conclusie bevestigen".

Bestuurder overleden

Door de aanrijding kwam de 57-jarige bestuurder van de veegwagen om het leven. De trein ontspoorde door de botsing. Van de 35 passagiers raakten er twee lichtgewond. Ook de machinist van de trein had lichte verwondingen.

Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas reageerde met droefenis op het dodelijke treinongeluk:

Burgemeester: 'Nog een dieptepunt in een al zwaar jaar voor Tienray'
1:12
Burgemeester: 'Nog een dieptepunt in een al zwaar jaar voor Tienray'

Het treinverkeer tussen Venlo en Venray lag een tijd plat. Er was grote schade aan de infrastructuur, maar die is hersteld.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.