Terug

Volg Hart van Nederland

Trein botst op veegwagen en ontspoort, bestuurder overleden

112

28 dec 2022, 15:19

In het Limburgse Tienray is een treinwagon van een passagierstrein gedeeltelijk ontspoord na een botsing met een veegwagen. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De bestuurder van de veegwagen is hierbij om het leven gekomen.

Het ongeval vond plaats op de Spoorstraat in Tienray. In de trein zaten volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio 34 passagiers, die zitten nog in de trein. Twee daarvan zijn lichtgewond, met onder meer blauwe plekken. Ook de machinist raakte gewond aan zijn hoofd. De inzittenden van de trein worden opgevangen in het gemeentehuis in Horst aan de Maas, slachtofferhulp is aanwezig om met de betrokkenen te praten.

Flink klap

Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur. De hulpdiensten sloegen groot alarm en zijn massaal uitgerukt om te assisteren bij het ongeval. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren en de inzet van een traumahelikopter bleken vergeefs.

Hoe het ongeluk bij de spoorwegovergang aan de Spoorstraat precies is gebeurd kon hij niet zeggen. "Dat moet nog worden onderzocht", zei hij. Het is niet duidelijk of de trein tegen de veegwagen aan is gereden, of andersom. "De veegwagen is zo'n 30 meter verderop in de berm beland", aldus de woordvoerder. "De trein staat zo'n 100 meter verderop stil." Dat duidt er volgens de woordvoerder op dat het een flinke klap is geweest.

Door de aanrijding is momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen Venlo en Venray, meldt Arriva.

Beeld: Track88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.