Terug

Volg Hart van Nederland

Drugs en telefoons per drone bezorgd in gevangenis: drie arrestaties

112

8 mrt 2024, 14:44

Afgelopen dinsdag heeft de politie drie mannen gearresteerd die drugs en telefoons per drones bezorgden in diverse gevangenissen. Dit werd vrijdag door de politie bekendgemaakt. De verdachten komen uit Amsterdam, Schiedam en Rijsenhout.

De politie kwam de drie op het spoor na informatie over leveringen in België, Luxemburg en Nederland. Sinds 2021 zouden er meerdere vluchten zijn uitgevoerd bij penitentiaire inrichtingen in Lelystad, Veenhuizen en Zaandam.

Huiszoekingen

Hoewel veel leveringen mislukten, slaagden sommige er wel in om goederen af te leveren. Volgens de politie konden gevangenen enkele keren de bestellingen vanuit het raam van hun cel ontvangen.

Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten trof de politie drones, drone-onderdelen en drugs aan. Twee van de drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of ze langer in hechtenis moeten blijven.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.