Terug

Volg Hart van Nederland

Doneeractie voor ouders Sumanta Bansi: 'Willen dochter thuis naar haar laatste rustplaats brengen'

Doneeractie voor ouders Sumanta Bansi: 'Willen dochter thuis naar haar laatste rustplaats brengen'

112

16 sep 2022, 18:28

De familie van Sumanta Bansi, de in 2018 verdwenen en omgebrachte studente (22) uit Hoorn, heeft nog maar één wens: hun dochter naar huis brengen, in Suriname. Maar ze hebben het geld niet om weer naar Nederland te reizen en Sumanta thuis te brengen, dus is een doneeractie gestart.

Afgelopen dinsdag biechtte de 42-jarge Manodj B. op waar hij het lichaam van de 22-jarige studente gedumpt zou hebben. Er is toen direct een grote zoekactie gestart waarna er menselijke resten van het lichaam van Sumanta Bansi zijn gevonden.

De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Ze woonde destijds bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van verdwijning acht weken zwanger was. B. werd in juli veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam. Afgelopen dinsdag biechtte hij op waar hij het lichaam van Sumanta had gedumpt. Er werd een grote zoektocht gestart waarbij menselijke resten zijn gevonden. Donderdag bevestigde het OM dat het inderdaad het lichaam van Sumanta was.

Geld voor een vlucht is er niet 

De ouders van Sumanta moeten nog twee keer naar Nederland komen. De eindzitting van de rechtszaak is in maart en na de crematie willen ze de urn graag meenemen naar Suriname. Het bedrag wat er nodig is om twee keer op en neer van Suriname naar Nederland te komen is zo'n 3500 euro.

Lisa Veldhuizen is de buurvrouw van Silvia Chatta, de tante van Sumanta. Ze is een doneeractie gestart om de wens van de nabestaanden uit te laten komen. "In juni zijn de ouders van Sumanta nog in Nederland geweest bij mijn buurvrouw voor de rechtszaak. Haar moeder ging er nog altijd vanuit dat ze haar dochter terug zou zien." De familie hoopt het lichaam van Sumanta nu snel naar Suriname te kunnen halen.

Onderzoek

De politie en het OM doen nog verder onderzoek in de zaak. "In belang van het onderzoek worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan", laat het OM weten.

Naast het forensisch onderzoek vindt deze week aanvullend onderzoek plaats op het bedrijventerrein. In een sloot die grenst aan de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden, worden duikers ingezet. Als het forensisch onderzoek is afgerond, zal B. opnieuw verhoord worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.