Terug

Volg Hart van Nederland

'Menselijke resten gevonden op mogelijke locatie waar vermoorde Sumanta Bansi ligt'

'Menselijke resten gevonden op mogelijke locatie waar vermoorde Sumanta Bansi ligt'

112

13 sep 2022, 13:58

Na vier jaar lijkt er alsnog een doorbraak te komen in de zaak van de vermoorde Sumanta Bansi. De 42-jarge Manodj B., die in juli dit jaar 15 jaar cel kreeg opgelegd, heeft aan de recherche opgebiecht waar hij de 22-jarige studente gedumpt zou hebben, zo schrijft De Telegraaf. Er is direct een grote zoekactie gestart.

De menselijke resten zouden gevonden zijn op het bedrijventerrein Hoorn 80 in de gelijknamige Noord-Hollandse plaats. Naast het terrein ligt een waterloop. Het gebied is afgezet en er zijn blauwe schermen geplaatst. Mensen in witte pakken zoeken het terrein af.

Manodj B. wordt bijgestaan door topadvocaat Theo Hiddema. Hij heeft in gesprek met de advocaat-generaal die het hoger beroep doet in de zaak, aangedrongen op een nieuw verhoor van B. De verhoren vonden dinsdagochtend plaats. Hiddema zou de verdachte hebben gevraagd om zijn geheim eindelijk prijs te geven. De familie van Sumanta moet de waarheid weten.

Eerdere zoektochten leverde niets op

Direct na het verhoor is er een zoekactie gestart. Eerder deed de politie ook al zoekacties maar die leverden, ondanks dat het in hetzelfde natuurgebied was, niets op. Nu wordt er op een andere plek binnen het gebied gezocht.

Sumanta Bansi heeft Surinaamse komaf. Sinds 2017 had zij een relatie met B. Ze raakte twee keer in verwachting van hem. Een van de twee zwangerschappen eindigde in een gedwongen abortus. Een tweede keer weigerde zij dat. Mogelijk is dit een aanleiding geweest om Sumanta te doden.

Doorbraak

Mick van Wely van De Telegraaf laat op Twitter weten dat er een doorbraak is in de zaak Bansi. "Dit is geweldig nieuws, hier hebben we jaren op gewacht", laat Van Wely weten aan Hart van Nederland in een eerste reactie. "Nu kan de familie van Sumanta haar eindelijk naar haar laatste rustplaats brengen. We zijn blij dat we deze zaak continue in het nieuws hebben kunnen houden."

De journalist heeft ook al de moeder van de vermoorde vrouw gesproken: "Ze is zeer geëmotioneerd."

Het Openbaar Ministerie moet nader onderzoek uitwijzen of de gevonden menselijke resten van slachtoffer Bansi zijn. "De politie is op dit moment nog volop bezig met het onderzoek." In het belang daarvan doet justitie voorlopig geen nadere mededelingen. Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.