Terug

Volg Hart van Nederland

Dit jaar recordhoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen

112

27 dec 2022, 13:24

Opsporingsdiensten hebben dit jaar een recordhoeveelheid van zo'n 671.000 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat is ruim drie keer zo veel als in 2021, toen de politie nog een kleine 206.000 kilo aan verboden knallers innam. Dat valt op te maken uit een overzicht van het Openbaar Ministerie (OM) dat wekelijks wordt bijgewerkt.

In het overzicht, dat het OM de vuurwerkbarometer noemt, zijn vangsten opgenomen van vuurwerk dat in Nederland hoe dan ook verboden is. De meest recente stand loopt tot en met afgelopen week, van 19 tot en met 25 december.

Grote vangsten in Duitsland

Vooral twee grote vangsten in Duitsland dragen bij aan het het recordcijfer. Vorige week dinsdag werd over de grens bij Enschede zo'n 250.000 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het zware vuurwerk was bestemd voor de Nederlandse markt.

Begin november namen opsporingsdiensten ook al zo'n 328.000 kilo aan zwaar vuurwerk in beslag in Duitsland, dat in Nederland verkocht had moeten worden.

Verboden vuurwerk

De laatste jaren wordt steeds meer verboden vuurwerk afgepakt. In 2018 werd iets meer dan 56.000 kilo ingenomen, in 2019 ruim 61.000 kilo en in 2020 123.000 kilo.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.