Terug

Volg Hart van Nederland

Buurvrouw kwam thuis na instorten huis Oldenzaal: 'Het is verschrikkelijk'

Buurvrouw kwam thuis na instorten huis Oldenzaal: 'Het is verschrikkelijk'

112

4 apr 2022, 14:03

De ravage is enorm nadat een woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal maandagochtend volledig instortte na een gasexplosie. Drie personen zijn levend onder het puin vandaan gehaald. Hun buren zijn in shock: "Het is nog niet veilig."

"Ik was op mijn werk toen de buurvrouw belde dat ik snel naar huis moest komen omdat het huis van de buren was ontploft", vertelt achterbuurvrouw Suat Cildavul aan Hart van Nederland. "Mijn eerste reactie was: als mijn zoon maar niks overkomen is. Godzijdank had hij niks. Hoe mijn huis eruitziet kan me niet schelen."

Het is hulpverleners gelukt om drie bewoners onder het puin vandaan te halen. Dat was geen makkelijke klus, aangezien van de vrijstaande woning bijna niets meer over is. De omliggende huizen hebben ook veel schade opgelopen door de gasexplosie, zo is goed te zien in de buurt.

Ramen gesneuveld, tuin vol puin

Ook bij Cildavul is de ravage groot. Een deel van het puin kwam door klap op haar huis en in haar tuin terecht. Alle ramen aan de achterkant zijn gesneuveld en van de tuin is niets meer over. Ook raakte de auto van haar zoon beschadigd. "Maar het ergste is het voor mijn buren", zegt ze. "Ik kende ze niet, alleen van gezicht. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is."

De achterpui van Cildavuls huis en de tuin liggen in puin (tekst gaat verder onder foto)

Huis Oldenzaal

Huis Oldenzaal

Cildavul en haar zoon mogen komende nacht nog niet thuis slapen. "Het is nog niet veilig. Eerst moet alles opgeruimd worden en moet het glas worden vervangen." Het is nog onduidelijk hoe de gasexplosie heeft kunnen ontstaan. Voor het huis werd wel gewerkt om een laadpaal voor elektrische auto's te installeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.