Terug

Volg Hart van Nederland

Huis in Oldenzaal ingestort na gasexplosie: drie personen levend onder puin vandaag gehaald

Huis in Oldenzaal ingestort na gasexplosie: drie personen levend onder puin vandaag gehaald

112

4 apr 2022, 10:28

Een woning in Oldenzaal is maandagochtend volledig ingestort na een gasexplosie. Alle drie de mensen die binnen waren zijn levend onder het puin vandaan gehaald.

Het vrijstaande huis aan de Hoefsmid stortte rond 9.45 uur in, vrij snel daarna bevestigde de brandweer dat een gasexplosie de oorzaak was. De slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Vanwege hun privacy worden er geen verdere uitspraken gedaan over hoe het met hen gaat, meldt een woordvoerster van de brandweer. Wel waren zij aanspreekbaar.

Reddingsweg

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig in Oldenzaal. Ook waren twee ploegen van het Specialistische Teams Hulpverlening (STH) opgeroepen. Die zijn uitgerust met speciaal gereedschap en materieel om de bouwconstructie te stabiliseren en een reddingsweg te maken. Verder zijn er drie traumahelikopters opgeroepen, waarvan er twee zijn ingezet.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Gezin van vijf

In het huis zou een gezin van vijf wonen. Op het moment van de explosie waren vier mensen thuis, waarvan drie binnen. Een iemand was niet thuis.

De politie roept mensen op om niet naar de ramplocatie te komen. Omstanders en betrokkenen die behoefte hebben om hun verhaal te delen kunnen naar hockeyclub Bully komen. De GGD komt daar in ieder geval naartoe en ook Slachtofferhulp is om ondersteuning gevraagd.

Buren geëvacueerd

Omliggende woningen werden na het instorten uit voorzorg ontruimd en de buren moesten in allerijl hun huis verlaten. Nu duidelijk is dat een gasexplosie de oorzaak is en niet bijvoorbeeld een constructiefout, gaat de brandweer ervan uit dat de andere huizen geen gevaar lopen.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.