Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester Rotterdam: golf van geweld in de stad moet echt stoppen

Burgemeester Rotterdam: golf van geweld in de stad moet echt stoppen

112

20 juli 2022, 17:45

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil dat er een eind komt aan de golf van geweld die zijn stad de afgelopen week is overkomen. Verspreid over de stad kwamen verschillende huizen onder vuur te liggen. Wie achter het geweld zitten en op wie het geweld gericht is, is nog niet duidelijk.

"Het is mijn stellige overtuiging dat dit geweld niet op willekeurige Rotterdammers is gericht", aldus de burgemeester. "Het aantal geweldsincidenten in Rotterdam is afgelopen dagen fors. Natuurlijk schrik je als bewoner als dit bij jou in de straat of buurt gebeurt. Dat begrijp ik maar al te goed. Ik ben de politie heel erkentelijk dat zij alles op alles zetten deze incidenten te onderzoeken en op te lossen. Want dit geweld moet echt stoppen."

Kogelregens en explosies

Alleen al de afgelopen week werden in Rotterdam meerdere huizen beschoten met meerdere kogels en kwamen bij verschillende panden projectielen tot ontploffing.

Zo werd in de nacht van dinsdag op woensdag een woning aan de Hellevoetstraat in de Rotterdamse wijk Charlois meerdere malen beschoten en lag er een explosief bij het pand. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgeruimd.

Eerder in de nacht was er een schietincident op de Vuurplaat in de wijk Feijenoord. Tijdens het onderzoek naar dat incident heeft een agent een waarschuwingsschot gelost op de Ellewoutsdijkstraat.

Het was ook in de nacht van maandag op dinsdag raak aan de Teilingerstraat in de wijk Noord en er was een beschieting en explosie aan de Hoge Boezem in de wijk Kralingen-Crooswijk. Een pand aan de Voetjesstraat (Charlois) is toen mogelijk ook beschoten. Daarnaast is een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel onder vuur genomen.

In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Nieuwehaven in het centrum van Rotterdam al onder vuur genomen. Ook was er afgelopen weekeinde een ontploffing bij de voordeur van een woning aan de Zuidhoek in de wijk Charlois.

Bij geen van de incidenten raakte iemand gewond. Wie ervoor verantwoordelijk zijn, is nog niet duidelijk.

ANP / Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.