Terug

Volg Hart van Nederland

Twee schietpartijen in Rotterdam-Zuid, explosief bij woning gevonden

Twee schietpartijen in Rotterdam-Zuid, explosief bij woning gevonden

112

20 juli 2022, 07:45

De hulpdiensten hebben het afgelopen nacht druk gehad in Rotterdam-Zuid. Na een schietpartij in de wijk Feijenoord loste een agent een waarschuwingsschot. Later werd een woning in de wijk Charlois beschoten, waarna er een explosief werd ontdekt.

De woning aan de Hellevoetstraat werd rond 3.40 uur meerdere keren onder vuur genomen. Daarbij raakte niemand gewond. De toegesnelde hulpdiensten ontdekten bij aankomst een verdacht projectiel aan het pand. De bewoners en hun buren moesten daarop in allerijl hun huis uit en de omgeving werd ruim afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en heeft het explosief inmiddels veilig kunnen stellen. De bewoners van het beschoten huis en de geëvacueerde omwonenden werden tijdelijk opgevangen in de buurt. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Waarschuwingsschot na schietpartij

Eerder in de nacht werd er even na 1.00 uur op een 16-jarige jongen geschoten op de Vuurplaat in de wijk Feijenoord. Het doelwit stond buiten toen een man op hem afstapte en op hem schoot. Door te bukken kon de tieners de kogels ontwijken. Daarna ging de schutter er vandoor in een auto. In het onderzoek naar de schietpartij negeerde een automobilist stoptekens van de politie, waarop agenten de achtervolging inzetten. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost op de Ellewoutsdijkstraat. De bestuurder wist te ontkomen. Later werden twee 18-jarige verdachten aangehouden. Wat hun rol is geweest wordt momenteel nog onderzocht.

Of er een verband is tussen de schietpartij op de Vuurplaat en de beschieting van de woning aan de Hellevoetstraat is nog onduidelijk.

Meerdere beschietingen en explosies

De afgelopen nachten zijn er meerdere huizen in Rotterdam beschoten. Zo was het onder meer raak in de Teilingerstraat in het noorden van de havenstad en aan de Nieuwehaven in het centrum. Ook waren er twee explosies bij woningen aan de Hoge Boezem in Kralingen-Crooswijk en aan de Zuidhoek in Charlois.

In juli en augustus vorig jaar waren er verschillende schietpartijen kort achter elkaar in Rotterdam-Zuid. Daarop besloot de politie een mobiele post in Feijenoord te plaatsen. De post stond op verschillende locaties in de wijk en bewoners konden er terecht om te praten over de incidenten. Ook konden er (vuur)wapens worden ingeleverd.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.