Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer heeft handen vol aan grote en kleine branden door hele land

112

31 dec 2023, 11:01

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de brandweer het erg druk gehad. Door heel het land waren er kleine en grotere branden die geblust moesten worden. Het gaat om autobranden en woningbranden.

In Veldhoven was er om 00.30 uur brand ontstaan bij een auto. Deze stond volgens de politie op een aanhanger aan de Korze. De brand sloeg uiteindelijk over naar vier auto's die aan beide kanten van de aanhanger stonden. Deze voertuigen zijn volgens de politie van een buitenschoolse opvang.

Niemand raakte bij het incident gewond. In de omgeving van de brand zijn vuurwerkresten gevonden, maar die zouden volgens de politie niet de oorzaak zijn geweest. Hoe de brand wel is ontstaan wordt nog onderzocht.

Daarnaast waren er ook in Vroomshoop, Vlaardingen, Veenendaal en Emmen auto's in brand gevlogen. Volgens omstanders ontstond de brand in Emmen doordat er in de buurt vuurwerk werd afgestoken.

Woningbrand

Zondag vroeg in de ochtend rukte de brandweer in Amsterdam uit voor een woningbrand aan het Dennenrodepad. De woordvoerder van de brandweer laat aan Hart van Nederland weten dat de brand snel geblust was.

De bewoonster liep enkele brandwonden op toen ze de vlammen zelf probeerde te blussen. Ze moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Aanliggende woningen hebben ook schade opgelopen.

Ook in het Drentse Roden was brand bij een huis waar de politie onderzoek naar doet. 

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP/Hart van Nederland

Beeld: SQ Vision/Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.