Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren dumpen afval en stichten brand op A7, afrit Marum afgesloten

112

1 aug 2022, 10:40

Boeren hebben maandagnacht rond vier uur pallets en ander hout gedumpt en in brand gestoken op de A7 bij de afrit Marum. De brand is inmiddels geblust, maar de afrit is nog wel afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

Een speciale ploeg is ingezet om de rommel op te ruimen, omdat er vermoedelijk asbest tussen het afval zit. Rijkswaterstaat zegt extra alert te zijn op mogelijke andere afvaldumpingen op de wegen. Tot nu toe zijn er geen andere blokkades gesignaleerd. Boeren staken zondagnacht in de buurt van deze afrit ook afval in brand, wat moeilijk te blussen was door de omvang van het vuur.

Boerenacties

Vorige week deponeerden actievoerende boeren afval, stichtten brand en blokkeerden meerdere snelwegen, waarmee ze protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook werden de bedrijven die de rommel op moeten ruimen, bedreigd doordat via Telegram hun contactgegevens werden gedeeld.

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.