Terug

Volg Hart van Nederland

Mensen met een beperking vergeten bij versoepelen coronaregels

Mensen met een beperking vergeten bij versoepelen coronaregels

Politiek

18 juni 2020, 08:32

De meer dan twee miljoen mensen met een beperking of chronische aandoening vormen een vergeten groep als het gaat om de versoepelingen van de coronaregels. Dat vindt de belangenorganisatie Ieder(in). Veel chronisch zieken in risicogroepen sluiten zich op in huis. En blinden en slechtzienden en mensen in een rolstoel kunnen zich niet goed houden aan 1,5 meter, aldus Ieder(in).

Eenzaamheid en stress

Uit een onderzoek in mei onder 2100 mensen met een beperking blijkt dat 45 procent last heeft van eenzaamheid en 40 procent van stress of psychische klachten. Het noodgedwongen uitstellen van medische behandelingen en afspraken geeft onrust. En het uitblijven van het opstarten van de dagopvang werkt isolerend, stelt Ieder(in). Lees ook: Gehandicapte Jayden mag vader óf moeder maar drie kwartier per week zien De organisatie wil actie van het kabinet. Zo moeten mensen met een beperking informatie krijgen over versoepeling van maatregelen die specifiek op hen is afgestemd. En er moeten speciale voorzieningen komen zodat mensen met gezondheidsrisico's weer kunnen terugkeren naar werk, onderwijs en hun sociale leven, vindt de organisatie. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.