Terug

Volg Hart van Nederland

Meeste partijen vinden strengere coronamaatregelen een goed idee

Meeste partijen vinden strengere coronamaatregelen een goed idee

Politiek

14 dec 2020, 13:42

De meeste politieke partijen vinden het goed als er strengere coronamaatregelen worden genomen. Dat zeiden verschillende fractievoorzitters in de Tweede Kamer die maandagmiddag werden bijgepraat op het ministerie van Algemene Zaken, het departement van premier Mark Rutte. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Inmiddels is duidelijk dat het kabinet een harde lockdown voorbereidt. Nederland zou zeker tot en met 19 januari op slot gaan: alle niet-essentiële winkels moeten sluiten, net als culturele instellingen en zogenoemde doorstroomlocaties. Ook contactberoepen zoals kappers moeten hun werkzaamheden staken. Lees ook: 'Harde lockdown tot half januari: kabinet wil winkels en scholen sluiten' Daarnaast gaan woensdag alle scholen, zowel basis- als middelbare scholen, dicht. Vanaf dat moment moeten leerlingen dus thuis online les krijgen. Ook de kinderopvang zou dichtgaan, alleen voor kinderen van ouders met vitale beroepen blijft opvang beschikbaar.

'Ingrijpen is wel noodzakelijk'

Veel politici zeiden nu actie te willen omdat de tweede coronagolf weer hard toeslaat en de besmettingscijfers in hoog tempo oplopen. ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers maakt zich zorgen. "Ik denk dat maatregelen een goed idee zijn", aldus de leider van de kleinste coalitiepartij. "Ingrijpen is wel noodzakelijk, lijkt me." Volgens Klaas Dijkhoff van regeringspartij VVD houden we ons nu minder goed aan dezelfde regels die tijdens de eerste golf golden. "Dus met dezelfde regels boek je minder resultaat." FvD-voorman Thierry Baudet zou strengere coronaregels juist "verschrikkelijk" vinden. "De schade aan de samenleving is verbijsterend." Lees ook: Premier Rutte houdt om 19.00 uur opnieuw toespraak vanuit het Torentje PvdA-leider Lodewijk Asscher ziet een "patroon van laat reageren". Hij vroeg al eerder om actie van het kabinet. "Je ziet de cijfers al weken stijgen." Hij wil dan ook snel een debat in de Tweede Kamer over de besmettingscijfers en de houding van het kabinet. Premier Mark Rutte licht alle aanscherpte coronamaatregelen maandagavond toe in een nieuwe toespraak vanuit het Torentje. De toespraak van de minister-president is vanaf 19.00 uur live te volgen op SBS6, hartvannederland.nl en in de Hart van Nederland-app. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.