Terug

Volg Hart van Nederland

Lewis Hamilton niet bij GP van Bahrein, pakt Max Verstappen weer een overwinning?

Lewis Hamilton niet bij GP van Bahrein, pakt Max Verstappen weer een overwinning?

Sport

1 dec 2020, 11:14

Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton zal komend weekend niet de Grand Prix van Bahrein rijden. De coureur is positief getest op het coronavirus en kan daardoor niet starten. Wie zijn plek in de Mercedes inneemt, is nog niet bekend. De Britse coureur heeft op dit moment alleen last van milde symptomen. In zijn omgeving werd ook iemand anders positief getest op het virus. Hamilton won afgelopen zondag nog de Grote Prijs van Bahrein. Bij de race op hetzelfde circuit van aankomend weekend doet hij dus niet mee. (Tekst gaat verder onder tweet) [embed]https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1333672817460654080\[/embed\]

Tweede overwinning Verstappen?

Voor Max Verstappen, die afgelopen weekend tweede werd, biedt de afwezigheid van de bijna onoverwinnelijke Brit kansen. Hamilton werd vorige maand al wereldkampioen en is niet meer in te halen door de concurrentie, maar een tweede overwinning van het seizoen voor Verstappen zou erg fijn zijn. De Nederlander won dit seizoen vooralsnog alleen de race in Silverstone. Lees ook: Max Verstappen eindigt als tweede in Bahrein na race met bizarre crash Het verschil met Valtteri Bottas, de nummer twee in het algemeen klassement, bedraagt twaalf punten. Bij een mindere dag van de Fin en een topklassering van Verstappen kan de allerlaatste race van het seizoen over twee weken in Abu Dhabi nog erg spannend worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.