Terug

Volg Hart van Nederland

Koninklijke vlag gehesen bij Paleis Huis ten Bosch: koning weer terug in Nederland

Koninklijke vlag gehesen bij Paleis Huis ten Bosch: koning weer terug in Nederland

nieuws

17 okt 2020, 20:24

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters zijn weer in het land. Ze kwamen zaterdag even na 20.00 uur met een lijnvlucht van KLM aan op Schiphol. Kort na hun aankomst werd op paleis Huis ten Bosch in Den Haag de koninklijke standaard (vlag) gehesen, ten teken dat de koning weer in Nederland is. Rond 21.00 uur was het gezin weer thuis. Vrijdagmiddag vertrok de koning met zijn gezin naar hun vakantievilla in Griekenland. 's Avond liet hij weten direct zijn vakantie af te breken vanwege de ontstane ophef op social media. Die ophef ontstond voornamelijk omdat minister-president Mark Rutte dinsdag Nederlanders opriep om onnodige reizen, waaronder vakantiereizen, uit te stellen. Lees ook: Koning in aanzien gedaald na omstreden vakantie in Griekse villa

'Asociale actie'

Veel Nederlanders snapte er dan ook niets van dat uitgerekend de koning deze oproep negeerde.  “Dit kan toch niet?”, vroeg een van de deelnemers van het Hart van Nederland-panel zich vrijdagavond af. “Een verschrikkelijk asociale actie”, schreef een ander. “We zien de reacties van mensen op berichten in de media", reageerde de koning vrijdagavond op de ontstane ophef. "En die zijn heftig, en die raken ons. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.