Terug

Volg Hart van Nederland

Tijdelijk eenrichtingsverkeer voor winkelend publiek in Kalverstraat: 'Druk maar beheersbaar'

Tijdelijk eenrichtingsverkeer voor winkelend publiek in Kalverstraat: 'Druk maar beheersbaar'

Milieu en Gezondheid

18 juli 2020, 22:38

De maatregelen tegen de drukte op de Wallen en in de Kalverstraat in Amsterdam zijn zaterdag voor zover bekend goed nageleefd. Op de Kalverstraat was het "druk maar beheersbaar", zegt een woordvoerder van de gemeente. Rond 14.00 uur werd daarom eenrichtingsverkeer ingesteld, waardoor het winkelend publiek alleen van de Dam naar de Munt kon lopen en niet omgekeerd. Eind van de middag mochten de shoppers weer in beide richtingen van de Kalverstraat gebruikmaken.

Hosts en regelaars

Op de Wallen geldt het hele weekend eenrichtingsverkeer in de avonden. Als het te druk wordt, kunnen stegen tijdelijk worden afgesloten voor bezoekers. Er staan hosts en verkeersregelaars die de bezoekers de looprichting aanwijzen. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft de maatregelen genomen uit vrees voor een toename van het aantal coronabesmettingen door de toenemende drukte in de binnenstad. Lees ook: Vakantie zorgt voor grote drukte op Nederlandse wegen ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.