Terug

Volg Hart van Nederland

Inwoners Wijk aan Zee doen aangifte tegen Tata Steel

Inwoners Wijk aan Zee doen aangifte tegen Tata Steel

Politiek

2 dec 2020, 22:41

Steeds meer inwoners van het Noord-Hollandse dorp Wijk aan Zee doen aangifte tegen staalgigant Tata Steel. Dit doen zij op basis van artikelen 173a en 173b van het Wetboek van Strafrecht, of een ieder ander toepasselijk artikel. In deze artikelen staat dat het verboden is om, al dan niet met opzet, de omgeving met stoffen te vervuilen. De inwoners geven aan dat het absoluut niet de bedoeling is om Tata Steel op te doeken. Ze willen dat de voormalige Koninklijke Hoogovens ophoudt met het willens en wetens de lucht in laten gaan van stoffen die mensen in de omgeving ziek maken. Lees ook: OM gaat Tata Steel vervolgen om stofverspreiding: 'Een mooi signaal'

Milieuvervuiling zat

In een poging het staalbedrijf tot verantwoording te roepen, doen steeds meer mensen, nu zo'n twintig, aangifte. Ze zijn de milieuvervuiling van hun dorp meer dan zat. "Ik heb aangifte gedaan tegen de overlast die Tata Steel veroorzaakt en waar wij dagelijks hinder van ondervinden", aldus een van de inwoners. "Ik maak me zorgen om mijn eigen gezondheid en die van mijn kinderen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.