Terug

Volg Hart van Nederland

Ikea sluit per direct alle Nederlandse vestigingen vanwege coronavirus

Milieu en Gezondheid

17 mrt 2020, 18:15

Ikea sluit per direct alle dertien winkels in Nederland vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, dat maakte het Zweedse woonwarenhuis dinsdag bekend. De winkels blijven in ieder geval tot 6 april gesloten. Producten kunnen nog wel besteld worden via de webshop of afgehaald worden bij de winkels. "Elke dag bezoeken duizenden mensen onze winkels. Wij zijn ons bewust van de uitdagende situatie waar wij ons door het coronavirus in bevinden en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als grote retailer hierin hebben", schrijft Paul de Jong, Country Retail Manager IKEA Nederland in een persbericht. "De gezondheid van onze medewerkers en klanten is voor ons topprioriteit, daarom hebben wij uit voorzorg besloten tot nader order al onze winkels in Nederland te sluiten."

Extra maatregelen

Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen voor wat betreft de veiligheid. Wat die precies inhouden, heeft IKEA niet bekendgemaakt. Ondanks de sluiting van de winkels blijft al het IKEA-personeel wel gewoon aan het werk. Dat personeel kan worden ingezet om de verwachte extra toeloop van de webwinkel het hoofd te bieden. Ook kunnen andere werkzaamheden in de winkels worden verricht en cursussen worden gevolgd. Lees ook: Medewerkers roepen Ikea op de vestigingen te sluiten: 'Zorg dat het geen haard wordt!'

Onrust onder medewerkers

Medewerkers van verschillende Ikea vestigingen lieten maandag nog aan Hart van Nederland weten zich zorgen te maken over dat de winkels nog open waren. Ze voelde zich onveilig doordat er vaak meer dan honderd mensen in de winkels te vinden zijn. Ook voelde ze zich niet gehoord bij het management. Niet alleen de winkels in Nederland zijn gesloten, ook de winkels in België en Portugal zijn tot nader order gesloten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.