Terug

Volg Hart van Nederland

Horecaondernemers met winkel dubbel getroffen door nieuwe lockdown: 'Zou topweek worden'

Horecaondernemers met winkel dubbel getroffen door nieuwe lockdown: 'Zou topweek worden'

Milieu en Gezondheid

15 dec 2020, 13:52

Horecaondernemers die slim dachten te zijn door na de sluiting van hun zaak een winkeltje te openen, hebben pech. Nu het kabinet een volledige lockdown heeft ingesteld in de strijd tegen het coronavirus moeten ze voor de tweede keer hun deuren sluiten. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De horeca is inmiddels alweer twee maanden gesloten vanwege de coronamaatregelen. Op woensdag 14 oktober werden de laatste maaltijden uitgeserveerd en de laatste rondjes gegeven voordat het licht uit ging. De ingreep leek in eerste instantie effect te hebben: het aantal nieuwe besmettingen nam af. Maar na die aanvankelijke daling liepen de besmettingscijfers de laatste weken echter weer in rap tempo op. Om de stijgende aantallen een halt toe te roepen voelde het kabinet zich genoodzaakt de eerder genomen maatregelen drastisch aan te scherpen. Sinds middernacht zijn daarom alle niet-essentiële winkels gesloten. Bekijk terug: Rutte spreekt vanuit het Torentje het volk toe over nieuwe, stevige coronamaatregelen

Spaargeld erdoorheen

En dat betekent een nieuwe klap voor horecabazen die in deze moeilijke tijden probeerden hun financiële pijn iets te verzachten door wat extra inkomsten te genereren. Farid Bicane is een van die creatieve ondernemers: hij heeft een kroeg in Breda, maar die is dus al lange tijd dicht. Bicane had met zijn spaargeld een huis kunnen kopen, maar gebruikte zijn opzij gezette geld om zijn personeel uit te betalen. Toen dat erdoorheen was, bedacht hij iets nieuws: een kersttruienwinkel in zijn café. Lees ook: Ook in Amsterdamse cafés gingen vorige week de lichten aan: 'Ben al 300.000 euro kwijt' "Tot gisteren was ik open", zo vertelt hij bedroefd aan Hart van Nederland. "Het zou deze week de topweek zijn. Wat een pech!" Het ging volgens hem heel goed in de nieuw opgezette winkel. "We hadden nog maar een paar dingen over, dus deze week zouden we sale hebben."

Driedubbel pech

De horecaondernemer heeft zelfs driedubbel pech: omdat hij heeft bijverdiend met zijn tijdelijke winkel, wordt hij ook nog eens gekort op de financiële steun uit de noodpakketten van de overheid. Bicane baalt dan ook flink. "Doe je zo je best, word je gekort...", verzucht hij. Lees ook: Horeca is het wachten zat en gaat op 17 januari weer open, ook als dat niet mag Ondertussen ligt zijn kroeg nog vol met dertig kersttruien en veertig kerstbomen. Die wil Bicane nu maar weggeven aan mensen die het financieel moeilijk hebben. "Mensen die dat graag willen, mogen mij een bericht sturen!", roept de horecabaas op. Dat kan via de Instagram-pagina van Café Nassau in Breda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.