Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden kilo's aan illegaal vuurwerk gevonden in Gelderland

Honderden kilo's aan illegaal vuurwerk gevonden in Gelderland

112

11 nov 2020, 17:49

De politie heeft deze week honderden kilo's aan illegaal vuurwerk gevonden op meerdere plaatsen in Gelderland. De explosieven werden aangetroffen in containers en in een schuur. In containers aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen werd 330 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden in verband met de vondst. De politie kwam de partij op het spoor na een anonieme tip.

Op heterdaad betrapt

Aan de Boutlaan in Herwijnen werden 600 cobra's aangetroffen die lagen opgeslagen in een schuur. Een 25-jarige man uit die plaats is aangehouden. Ook daar leidde een anonieme tip tot de vondst van het illegale vuurwerk. Lees ook: Politie ziet forse toename illegaal vuurwerk: 'Er gebeuren vaak ongelukken mee' In Ede werd dinsdag een 33-jarige man uit de stad aangehouden voor het bezit van 1.150 stuks zwaar illegaal vuurwerk. Hij werd op heterdaad betrapt met het vuurwerk dat hij op een digitale berichtendienst te koop had aangeboden. Bijna 25 kilo hoogst explosief vuurwerk is door de politie in beslag genomen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.